Persbericht

Uw redactie kan gebruik maken van onderstaand persbericht. Daarnaast is het ook mogelijk contact met ons op te nemen voor een persoonlijke afspraak, gebruik daarvoor onderstaand contactformulier.

Nieuwjaarsduik 2018

Naar verwachting duiken 300 helden de koude Rijkerswoerdse Plassen in.

Op 1 januari 2018 vindt voor de 17e keer de Arnhemse Nieuwjaarsduik plaats. Dit jaar zullen op 140 locaties in Nederland meer dan 50.000 dappere helden te water gaan. Ook bij de Rijkerswoerdse Plassen staan naar verwachting 300 personen te trappelen om op nieuwjaarsdag het water in te gaan en het nieuwe jaar fris te starten.

Fris het nieuwe jaar in
De weersverwachting voor 1 januari 2018 ziet er goed uit. Het wordt circa 5°C, met een gevoelstemperatuur van 7°C en een watertemperatuur van 6°C.

Warme kom erwtensoep
10 lokale vrijwilligers staan op 1 januari klaar om de helden na de Duik te voorzien van een heerlijke kom snert en een warme muts. Unox, meer dan twintig jaar verbonden aan de Nieuwjaarsduik, stelt voor  alle locaties in het land de iconische oranje mutsen en warme erwtensoep beschikbaar.

Voedselbanketletter
De Voedselbanken in Nederland worden gesteund door Unox. Zo wordt voor elke deelnemer
aan de Scheveningse duik één euro aan de voedselbanken gedoneerd. Daarnaast ontvangen de voedselbanken gedurende het hele jaar producten van Unox.

Dit jaar is er extra aandacht voor dit goede doel. Unox en de voedselbanken roepen iedereen op om een #Voedselbanketletter te bakken – een hartige banketletter gevuld met een rookworst. De opbrengst van deze letters zal worden gedoneerd aan de voedselbanken.


Noot voor de redactie: niet voor publicatie
Kom je ook? Meld je nu aan!
- Datum: maandag 1 januari 2018
- Locatie: Rijkerswoerdse Plassen
- Tijd: 12:00u. Je bent welkom vanaf 11:30u.

Heb je vragen over de Nieuwjaarsduik? Ben je geïnteresseerd in hoge resolutie foto-/videomateriaal of een interview met één van de betrokkenen? Neem contact met ons op via onderstaand formulier.

Neem contact met ons op

TOP